A leggyakoribb kérdések, melyeket az érdeklődők, leendő nevelőszülők feltesznek nekünk.

Amennyiben érdeklődik a nevelőszülői tevékenység iránt, és/vagy képzésre jelentkezne, kérjük, jelentkezzen egy rövid, bemutatkozó levéllel e-mailben a neveloszulok@gmail.com címen, vagy telefonon a +36/70/410-2528-as számon.

Természetesen egyedülálló felnőtt is lehet nevelőszülő! Hogy pontosan milyen követelményeknek kell megfelelnie, megtalálja a ’Ki lehet nevelőszülő?’ menüpontban.

Ez rendkívül sok tényezőtől függ. Akad olyan helyzet, hogy csak néhány napról van szó, míg más esetben éveken át, akár 18 éves koráig vagy még azt követően, utógondozás keretében is a nevelőszülőnél marad a gyermek.

Igen, akár teljes állásban is lehet dolgozni a nevelőszülőség mellett. Az elvárás mindössze az, hogy a gyermekek ne maradjanak felügyelet nélkül, ugyanúgy, mint a vérszerinti gyermek nevelése esetén.

Ez esetben helyettes nevelőszülőt biztosítunk, aki a betegség idejére át tudja vállalni a gyermek elhelyezését és gondozását.

A 18. életévét betöltött ellátott a nevelőszülői hálózatban utógondozói ellátásban részesülhet, az alábbi feltételekkel:

1, 24. életévének betöltéséig, ha nappali tagozaton tanul,

2, 21. életévének betöltéséig, ha önállóan nem tud magáról gondoskodni,

3, 23. életévének betöltéséig, ha szociális otthonba várja felvételét,

4, tanulmányainak befejezéséig, de legkésőbb a 25. életévének betöltéséig, ha felsőoktatási intézményben tanul.

Igen, amennyiben a tulajdonos írásos nyilatkozattal hozzájárul ahhoz, hogy a jelentkező az ingatlanban nevelőszülői tevékenységet folytasson.

Gondolkozol a nevelőszülőségen, de nem vagy benne biztos, hogy tényleg neked való?

Töltsd ki az alábbi 1 perces tesztet!

Hogyan működik?

Gondoskodó, támogató hálózat, már több, mint 24 éve.

NEVELOSZULOK_LINEART2