Sokszínű és barátságos nevelőszülő hálózat vagyunk, ezért mindenki számára megnyitjuk a nevelőszülői jelentkezéseket, aki megfelel a törvényi előírásoknak.

Különböző hátterű, származású, kultúrájú és vallású nevelőszülőre van szükségünk, hiszen minden gyermeknek megvan a maga egyedi és egyéni háttere és öröksége és fontos, hogy a lehető legalkalmasabb családot tudjuk kiválasztani a nevelésbe vett gyermek számára.

Nem kell házasnak lenni, saját tulajdonú ingatlant birtokolni, lehet gyermektelen de vérszerinti gyermeket nevelő is a nevelőszülő. 

Azért van szükség nevelőszülőkre, hogy az ilyen nehéz helyzetbe került gyermeknek átmeneti segítséget nyújtsanak addig, amíg a család helyzete rendeződik vagy a gyermekek örökbe fogadhatóvá válnak.

• Aki a 24. életévét betöltötte,
• a gondozott gyermeknél legalább 18, legfeljebb 50 évvel idősebb,
• büntetlen előéletű és nem folyik ellene büntetőeljárás,
• nem áll gondnokság és támogatott döntéshozatal hatálya alatt,
• személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek kiegyensúlyozott fejlődésének biztosítására és a családjába történő visszakerülésének vagy örökbe fogadásának támogatására,
• a meghatározott képesítési előírásoknak megfelel,
• és akinek a házastársa illetve élettársa elhatározásához írásban hozzájárul.

A legfontosabb dolog, amit egy potenciális nevelőszülőnél keresünk, hogy biztonságos, gondoskodó és támogató otthont tudjon kínálni egy olyan gyermeknek vagy fiatalnak, akinek korábbi élethelyzete különösen nehéz lehetett.

Gondolkozol a nevelőszülőségen, de nem vagy benne biztos, hogy tényleg neked való?

Töltsd ki az alábbi 1 perces tesztet!

Hogyan működik?

Gondoskodó, támogató hálózat, már több, mint 24 éve.

NEVELOSZULOK_LINEART2