3-ok-amiért-beleszerethetsz-a-nevelőszülőségbe

3 ok, amiért beleszerethetsz a nevelőszülőségbe

Ha találkozol egy nevelőszülővel, biztosan elmondja Neked, mennyire hálás azért, hogy képes megváltoztatni egy nehéz helyzetbe került gyermek életútját. A január a változások, megújulás időszaka, és ha valaha megfordult a fejedben a nevelőszülővé válás gondolata, nincs is jobb alkalom az első lépés megtételére.

Gyökeresen megváltoztathatod egy vagy akár több  rászoruló gyermek életét, és ez a gyermek cserébe sokkal jobbá teszi a Te életedet is.

Íme, három ok, amiért bele lehet szeretni a nevelőszülőségbe:

  1. Létfontosságú szükségletet töltesz be.
  2. Megváltozik a nézőpontod, jobb emberré válsz.
  3. Több örömet fogsz találni az életedben.

#1. Létfontosságú szükségletet töltesz be.

Ma Magyarországon 8 000 gyerek vár egy meleg, szerető otthonra, hogy ne intézményi körülmények között nevelkedhessen, hanem családban. Ezért nagy szükség van a nevelőszülőkre. Ezeknek a gyerekeknek biztonságra, egy gondoskodó felnőtt szeretetére és támogatására van szükségük, Nincs is jobb ok ennél arra, hogy nevelőszülővé válj.

#2. Megváltozik a nézőpontod, jobb emberré válsz.

Sok tévhit kering mind a nevelőszülőkkel, mind a nevelt gyerekekkel kapcsolatban. A nevelőcsaládoknak lehetőségük van arra, hogy megdöntsék ezeket a mítoszokat, és pozitív irányba változtassák környezetük, barátaik, családjuk és a nyilvánosság nézőpontját. Még arra is ösztönözhetsz másokat, hogy kövessék példádat és nevelőszülővé váljanak..

#3. Több örömet fogsz találni az életedben.

Mi lehet jobb, mint egy gyermek vagy tinédzser nevetése, boldogsága, ami betölti az otthonodat? Ha már vannak vérszerinti gyermekeid, az életetek sokkal gazdagabb lesz attól, ahogy a családod gyarapszik. Ha nincs saját gyermeked vagy már felnőttek, kirepültek, akkor több örömet és szeretetet fogsz behívni az életedbe.

Sok oka lehet annak, amiért beleszeretünk egy rászoruló gyermek vagy tinédzser nevelésének gondolatába, de a nevelőszülővé válás rengeteg problémával is jár és hosszú távú, nagy döntés.

Most, hogy elmúltak az ünnepek és alább hagy a felfokozott adakozási, segítési, jótékonysági hullám, itt az ideje, hogy az ünnepi hangulat árnyékában végig gondoljuk, átbeszéljük vágyunkat, lehetőségeinket és ha komolyan gondoljuk, hogy szívesen megváltoztatnánk akár csak egy gyermek életét is, megtegyük az első lépést a nevelőszülővé válás felé.

Kattints ide, még több információért, töltsd ki az egyperces tesztünket vagy keress minket a megadott elérhetőségeinken.

Megosztás